Συνταγή για Mac ‘n’ Cheese αλά Ελληνικά

Αν ψάχνεις για ένα νόστιμο νηστίσιμο φαγητό που θα λατρέψεις εσύ κι η οικογένειά σου, μη διστάσεις να δοκιμάσεις χορτοφαγικές γεύσεις. Σου έχουμε ήδη προτείνει συνταγή για να ετοιμάσεις νηστίσιμη πίτσα, και σήμερα σου δίνουμε ακόμα μια παραλλαγή ενός αγαπημένου φαγητού.

Το Mac ‘n’ Cheese είναι ένα από τα κλασικά αμερικάνικα πιάτα, το οποίο είναι διάσημο για την πλούσια τυρένια γεύση του. Στην παραλλαγή που σου δίνουμε όμως, ετοιμάζουμε το γνωστό πιάτο υπό ελληνικό πρίσμα. Η σάλτσα με το φυτικό γάλα, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο και το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό είναι κρεμώδης και η ντομάτα, οι ελιές και το σπανάκι συμπληρώνουν υπέροχα τη γεύση. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ελαφρύ, vegan και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.

Μην ξεχνάς πως ένας από τους κινδύνους της νηστίσιμης δίαιτας είναι η έλλειψη της βιταμίνης Β12. Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λοιπόν, θα γίνει η πηγή σου για αυτή την πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

Δες τη συνταγή για το Ελληνικό Mac ‘n’ Cheese παρακάτω.

 

Υλικά

250 γραμμάρια πέννες ολικής άλεσης

1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο

120 γραμμάρια κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

450 mL φυτικό γάλα της προτίμησής σου

150 γραμμάρια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο

150 γραμμάρια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

350 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση

10 ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες

500 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο

 

Για το σερβίρισμα:

μαϊντανός

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθέρμανε το φούρνο στους 190ºC και άλειψε με λάδι ένα ταψί.

Βήμα 2: Βράσε νερό σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε τα μακαρόνια μέχρι να είναι al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις πάνω στη συσκευασία.

Βήμα 3: Τοποθέτησε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά και λιώσε το βούτυρο.

Βήμα 4: Πρόσθεσε το κρεμμύδι και ανακάτεψέ το για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε το για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια, ρίξε το αλεύρι, χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα. Συνέχισε το ψήσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε συνέχεια, μέχρι να βράσει και να αποκτήσει υφή κρέμας.

Βήμα 5: Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακάτεψε στο μείγμα το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο και το 1/3 από το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό. Πρόσθεσε τη ρίγανη, το θυμάρι, τα ντοματίνια, τις ελιές και το σπανάκι και ανακάτεψε καλά. Δοκίμασε το μείγμα και πρόσθεσε όσο αλάτι χρειάζεται.

Βήμα 6: Τοποθέτησε τα ζυμαρικά και το μείγμα του τυριού στο ταψί. Από πάνω, βάλε το υπόλοιπο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό.

Βήμα 7: Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει μια χρυσαφένια όψη. Σέρβιρέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

Ετοίμασε πιάτα σαν το ελληνικό Mac ‘n’ Cheese, για να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς!