Υγεία-Διατροφή

Λακτόζη

Το φυσικό σάκχαρο του γάλακτος που για να αφομοιωθεί απαιτείται το ένζυμο λακτάση. Η λακτάση διασπά τη λακτόζη σε σάκχαρα τα οποία ο οργανισμός απορροφά για ενέργεια. Κατά τη δυσανεξία στη λακτόζη, το σώμα δεν τη διασπά με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσάρεστων καταστάσεων όπως: Ναυτία, κράμπες στο στομάχι, αέρια, φούσκωμα και διάρροια μετά την κατανάλωση γάλακτος ή τροφών που περιέχουν λακτόζη. Γι’ αυτό αναζητούμε προϊόντα απαλλαγμένα από λακτόζη.

Με ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Γλουτένη

Η πρωτεΐνη που συναντούμε σε ορισμένα δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και λιγότερο στη βρώμη και προκαλεί το «φούσκωμα» του ζυμαριού του ψωμιού. Παράλληλα η κατανάλωση γλουτένης είναι απαγορευτική για όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη που είναι μία χρόνια πάθηση του λεπτού εντέρου με κληρονομική προδιάθεση.

Με ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

«Για όλους εσάς που, λόγω υγείας ή στάση ζωής,
έχετε αποκλείσει τα συστατικά ζωικής προέλευσης από τη διατροφή σας,
μπορείτε με ασφάλεια να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ»

Χρησιμοποιούμε
μη υδογονωμένα φυτικά λιπαρά

Τα λίπη είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. Αποτελούν μια από τις βασικές πηγές ενέργειας, απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ανάλογα με την προέλευσή τους διακρίνονται σε ζωικά και φυτικά λιπαρά. Διακρίνονται επίσης σε κορεσμένα και ακόρεστα.
Τα φυτικά λιπαρά είναι συνήθως ακόρεστα και διακρίνονται σε: Μονοακόρεστα, Πολυακόρεστα και Υδρογονωμένα ή trans λιπαρά. Υδρογονωμένα ή trans λιπαρά: Φυτικά έλαια τα οποία έχουν υποστεί υδρογόνωση και έχουν μετατραπεί από υγρά σε στερεά ή ημιστερεά.

Ο λόγος είναι πρακτικός για την βιομηχανία τροφίμων όπου χρησιμοποιούνται ευκολότερα σε στέρεα μορφή για την διατήρηση πιο φρέσκων προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όμως αυτή η επεξεργασία μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό trans λιπαρών οξέων, τα οποία ευθύνονται για καρδιακές παθήσεις. Παράλληλα έχουν διπλή αρνητική επίδραση στα λιπίδια αίματος καθώς ανεβάζουν την ‘κακή’ χοληστερόλη (LDL) και κατεβάζουν την ‘καλή’ χοληστερόλη (HDL).
Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ δεν περιέχει υδρογονωμένα ή trans λιπαρά.

Με ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Νερό, Καρυδέλαιο 21%, Επεξεργασμένο Άμυλο Πατάτας, Επεξεργασμένο Άμυλο Ταπιόκας, Αλάτι, Φυτικό Άρωμα, Συντηρητικό: Σορβικό Κάλλιο, β-Καροτένιο (E160a)

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΝΑ
Το προϊόν είναι απαλλαγμένο από τα κοινά αλλεργιογόνα: δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, γάλα & λακτόζη, αυγά, σόγια & προϊόντα με βάση τη σόγια, ψάρια, ξηροί καρποί & προϊόντα τους, σέλινο, μουστάρδα, σπόροι σησαμιού & προϊόντα τους.

GMO
Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά ή παράγωγα αυτών. Το προϊόν είναι σύμφωνο με τη Νομοθεσία: Κανονισμοί (EC) 1829/2003 και (EC) 1830/2003