Υγεία-Διατροφή

Β12

Η απαραίτητη !
Εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη σε όλα στα στάδια της ζωής, η βιταμίνη Β12 συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Καθώς κύριες πηγές της είναι τα ζωικά προϊόντα, όπως κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, αυγά και συκώτι, είναι απαραίτητη στους αυστηρά χορτοφάγους ή vegan οι οποίοι παρουσιάζουν έλλειψη σε αυτή. Γι΄ αυτό εμπλουτίσαμε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ με Β12 ώστε να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των ομάδων που την έχουν ανάγκη μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα διατροφής.

Λακτόζη

Το φυσικό σάκχαρο του γάλακτος που για να αφομοιωθεί απαιτείται το ένζυμο λακτάση. Η λακτάση διασπά τη λακτόζη σε σάκχαρα τα οποία ο οργανισμός απορροφά για ενέργεια. Κατά τη δυσανεξία στη λακτόζη, το σώμα δεν τη διασπά με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσάρεστων καταστάσεων όπως: Ναυτία, κράμπες στο στομάχι, αέρια, φούσκωμα και διάρροια μετά την κατανάλωση γάλακτος ή τροφών που περιέχουν λακτόζη. Γι’ αυτό αναζητούμε προϊόντα απαλλαγμένα από λακτόζη.

Με ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Γλουτένη

Η πρωτεΐνη που συναντούμε σε ορισμένα δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και λιγότερο στη βρώμη και προκαλεί το «φούσκωμα» του ζυμαριού του ψωμιού. Παράλληλα η κατανάλωση γλουτένης είναι απαγορευτική για όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη που είναι μία χρόνια πάθηση του λεπτού εντέρου με κληρονομική προδιάθεση.

Με ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

“Για όλους εσάς που, λόγω υγείας ή στάση ζωής,
έχετε αποκλείσει τα συστατικά ζωικής προέλευσης από τη διατροφή σας,
μπορείτε με ασφάλεια να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ”

Χρησιμοποιούμε
μη υδογονωμένα φυτικά λιπαρά

Τα λίπη είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. Αποτελούν μια από τις βασικές πηγές ενέργειας, απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ανάλογα με την προέλευσή τους διακρίνονται σε ζωικά και φυτικά λιπαρά. Διακρίνονται επίσης σε κορεσμένα και ακόρεστα.
Τα φυτικά λιπαρά είναι συνήθως ακόρεστα και διακρίνονται σε: Μονοακόρεστα, Πολυακόρεστα και Υδρογονωμένα ή trans λιπαρά. Υδρογονωμένα ή trans λιπαρά: Φυτικά έλαια τα οποία έχουν υποστεί υδρογόνωση και έχουν μετατραπεί από υγρά σε στερεά ή ημιστερεά.

Ο λόγος είναι πρακτικός για την βιομηχανία τροφίμων όπου χρησιμοποιούνται ευκολότερα σε στέρεα μορφή για την διατήρηση πιο φρέσκων προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όμως αυτή η επεξεργασία μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό trans λιπαρών οξέων, τα οποία ευθύνονται για καρδιακές παθήσεις. Παράλληλα έχουν διπλή αρνητική επίδραση στα λιπίδια αίματος καθώς ανεβάζουν την ‘κακή’ χοληστερόλη (LDL) και κατεβάζουν την ‘καλή’ χοληστερόλη (HDL).
Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ δεν περιέχει υδρογονωμένα ή trans λιπαρά.

Με ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Αρθρογραφία

Διατροφή στη Νηστεία – Όσα Πρέπει να Ξέρεις για ένα Ισορροπημένο Τραπέζι

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο & Vegan Διατροφή

Η αντιμετώπιση της διατροφικής βαρεμάρας του εγκλεισμού εξαιτίας του COVID-19

Σε ποιες τροφές υπάρχει κρυμμένο αλάτι;