Να γίνω vegan ή όχι;

Το αν θα γίνεις vegan ή όχι είναι μια καθαρά προσωπική σου απόφαση. Ένα στοίχημα που εσύ ξέρεις αν θα κερδίσεις ή όχι. Aν σκέφτεσαι να γίνεις vegan το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να το κάνεις. Όταν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο κάνουμε κάτι, όταν ξέρουμε τι μας κινητοποιεί και τι μας εμπνέει έχουμε και περισσότερες πιθανότητες να το πετύχουμε.

Είναι η αγάπη σου για τα ζώα;

Δε θέλεις να δολοφονείται κανένα ζώο για να έχεις εσύ την τροφή σου; Διαφωνείς με τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα ζώα για την μαζική παραγωγή τροφών ζωικής προέλευσης; Έχεις έναν καλό λόγο να απαντήσεις ναι στο αν θα γίνεις vegan ή όχι! Όπως και να έχει, πέραν της προσωπικής σου απόφασης, θα χρειαστείς και σύμμαχους  στο εγχείρημα σου. Όπως μας γράφουν καθημερινά εκατοντάδες vegan φίλοι, τo «ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο» είναι ο καλύτερος φίλος τους σε αυτή την απόφαση γιατί δε χρειάστηκε να στερηθούν τις λιχουδιές με κίτρινο τυρί.

Θέλεις να είσαι υγιής μέχρι τα βαθιά σου γεράματα;

Ένα άλλο ισχυρό κίνητρο για να υιοθετήσει κάποιος το vegan τρόπο διατροφής είναι το ενδιαφέρον για καλή υγεία και μακροημέρευση. Η υπερκατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών, αυξάνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα μας και την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου. Η vegan διατροφή μειώνει πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, διαβήτη και διάφορούς τύπους καρκίνου. Στο ερώτημα vegan ή όχι, οι vegans απαντούν με βάση την προσωπική τους εμπειρία. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι μετά από αυτή την αλλαγή στη διατροφή τους έχουν περισσότερη ενέργεια, διαύγεια και νιώθουν ευεξία.

Θα αφιερώνεις το χρόνο που χρειάζεται για την προετοιμασία των γευμάτων σου;

Αν έχεις ήδη βρει πειστικούς λόγους για να γίνεις vegan είναι ώρα να θέσεις στον εαυτό σου πιο πρακτικά ερωτήματα. Όπως αν θα αφιερώνεις χρόνο για να μαγειρεύεις και να ψωνίζεις τις πρώτες ύλες που χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις μια αυστηρά χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Μπορεί να ζούμε σε μια χώρα όπου τα λαχανικά αφθονούν, και τα vegan εστιατόρια να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, αλλά ο βιγκανισμός, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει mainstream ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι αν γίνεις vegan, το μαγείρεμα θα μπει στην καθημερινότητα σου. Ευτυχώς το «ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο» έχει συγκεντρώσει εύκολες και πεντανόστιμες vegan συνταγές που μπορείς κι εσύ να μαγειρέψεις.

Όλα είναι στο μυαλό λένε… Το ερώτημα vegan ή όχι παραμένει. Από τη στιγμή που η vegan διατροφή σε άγγιξε και σου κίνησε την περιέργεια, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις και να το προσπαθήσεις!