Φυτικό τυρί ένας πλήρης οδηγός

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να συνοδεύουμε την πλειοψηφία των φαγητών μας με κάποιο είδος τυριού, λευκού ή κίτρινου. Έτσι, το να αποφασίσεις να γίνεις χορτοφάγος ή vegan, μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που έχεις δυσανεξία στη λακτόζη και πρέπει να αφαιρέσεις αυτή την τροφή από τη δίαιτά σου. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις υπάρχει λύση: το φυτικό τυρί. Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό ή κίτρινο, καλύπτει το κενό που αφήνει το τυρί στην διατροφή σου με τον πιο γευστικό τρόπο.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψεις τι ακριβώς είναι το φυτικό τυρί και πώς μπορείς να το βάλεις στην καθημερινότητά σου εύκολα και γρήγορα.

 

Τί περιέχει το Φυτικό Τυρί

Αυτό που κάνει το φυτικό τυρί κατάλληλο για vegan, για τη νηστεία, αλλά και για όσους αποφεύγουν τη λακτόζη, είναι η αντικατάσταση της καζεΐνης με πρωτεΐνη που δεν προέρχεται από κάποιο ζωικό παράγωγο. Οι πρώτες ύλες διαφέρουν από τυρί σε τυρί, όμως υπάρχουν κάποια υλικά που προτιμώνται. Έτσι, μπορείς να βρεις τυριά που παρασκευάζονται από διάφορα έλαια, ξηρούς καρπούς, άμυλο πατάτας ή καλαμποκιού και φυσικά ένζυμα. Ένα από τα πιο γνωστά φυτικά τυριά είναι το τόφου, το οποίο προέρχεται από την Ιαπωνία και παράγεται από σόγια. Παρόλα αυτά, η γεύση του ενδεχομένως να μην σου αρέσει, μιας και δεν σχετίζεται με τη γεύση του τυριού.

Πέρα όμως από τη βασική διαφορά των φυτικών τυριών με τα κανονικά, η παρασκευή και των δύο πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο.

Όταν προσπαθείς να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα φυτικό τυρί, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση στα συστατικά του. Τα φυτικά τυριά που παρασκευάζονται από άμυλο πατάτας ή καλαμποκιού θα πρέπει να είναι ενισχυμένα με βιταμίνες, ώστε να λάβεις όλα τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεσαι. Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο και λευκό παρασκευάζεται από άμυλο πατάτας και ταπιόκας, αλλά περιέχει και φυσικό εκχύλισμα ελιάς και βιταμίνη Β12, ώστε να προσφέρει στον οργανισμό σου ό,τι χρειάζεται.  Ειδικά αν σκεφτείς ότι βιταμίνη Β12 λαμβάνεις μόνο μέσω κρεατικών, ψαριών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι οι τροφές σου να είναι ενισχυμένες με αυτήν.

Πόσες Θερμίδες και Λιπαρά Έχει

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των φυτικών τυριών είναι ότι είναι ιδανικά για δίαιτα, μιας και έχουν λίγες θερμίδες. Έτσι, μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου δίαιτα χωρίς να νιώσεις τύψεις. Πιο συγκεκριμένα, ανά 100 γραμμάρια το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο έχει 277 θερμίδες (kCal) και το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό έχει μόλις 286 θερμίδες (kCal). Τα λιπαρά φτάνουν το 21% για το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο και το 23,5% για το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό. Αντίστοιχα, το κίτρινο περιέχει 2μg βιταμίνης Β12 και το λευκό 2,5μg βιταμίνης Β12.

Πώς μπορείς να το Ενσωματώσεις στην Καθημερινή σου Διατροφή

Το φυτικό τυρί μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το τυρί από ζωικά παράγωγα. Έτσι, μπορείς να το καταναλώσεις με τον ίδιο τρόπο, είτε να το πάρεις σε κομμάτι και να το έχεις για συνοδευτικό του φαγητού σου, είτε σε φέτες για να το βάλεις σε τοστ.

Παράλληλα όμως, υπάρχουν διάφορες συνταγές, οι οποίες απογειώνονται γευστικά με την προσθήκη του φυτικού τυριού. Οι φλογέρες με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό και σπανάκι θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ενώ μπορείς να απολαύσεις ακόμα και την αγαπημένη σου πίτσα Μαργαρίτα με το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ κίτρινο.

Ένταξε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ στην διατροφή σου και απόλαυσε γευστικά και πρωτότυπα πιάτα!