Μετά- νηστεία και ομαλή αλλαγή

Η περίοδος νηστείας ήρθε στο τέλος της, και η ομαλή αλλαγή στις διατροφικές σου συνήθειες θα αποτρέψει κάθε τυχόν πρόβλημα υγείας που μπορεί να αποφέρει. Για μερικούς από εσάς η χαρά θα είναι μεγάλη που επιτέλους θα σταματήσεις να καταναλώνεις καθετί “πράσινο” που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες! Για αρχή συγχαρητήρια που άφησες όλους τους πειρασμούς στην άκρη και κατάφερες να τα βγάλεις εις πέρας με την νηστεία.

Παρόλο που η νηστεία έχει θρησκευτική σημασία, αρκετοί είναι αυτοί που βαδίζουν αυτό το μονοπάτι για λόγους αποτοξίνωσης ή ακόμα και σαν πρόκληση του ίδιου τους του εαυτού. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι αυτή η περίοδος βοηθάει το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες, το λίπος και όλα τα βλαβερά που του επέφερες τις χειμωνιάτικες μέρες.

Διατροφικά σοκ μετά τη νηστεία

Η περίοδος της νηστείας τελείωσε και όπως συνηθίζουν όλοι, την Κυριακή του Πάσχα πέφτουν όλοι στα αρνιά και στα κοκορέτσια. Η απότομη αλλαγή και τα διατροφικά σοκ μπορούν να παρουσιάσουν γαστρεντερικά αλλά και καρδιακά προβλήματα. Η πέτσα από το αρνί είναι κυρίως λίπος. Προσπάθησε να επιλέξεις το πιο άπαχο κομμάτι και περιόρισε αρκετά τα τυριά.

Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι δεν αργεί, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να προσέξεις την διατροφή σου και να μην γυρίσεις στις παλιές σου διατροφικές συνήθειες.

Ομαλή μετάβαση στις διατροφικές συνήθειες

Το  ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό είναι μια διατροφική συνήθεια που μπορεί να μπει στη καθημερινότητά σου κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την νηστεία. Το βασικό συστατικό του το έλαιο καρύδας, δίνει μια απίστευτη και ιδιαίτερη γεύση που θα σε κάνει να αγαπήσεις. Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να ακολουθήσεις και για ομαλή μετάβαση από τη νηστεία αλλά και σαν υιοθέτηση τρόπου ζωής.

Μια καλή αρχή ως κυρίως, είναι τα κεφτεδάκια λαχανικών με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό. Στο πιάτο μας πρέπει να υπάρχει πάντα μια σαλάτα. Τα λαχανικά ωμά ή βραστά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά χωρίς λίπος και χορταίνουν. Επίσης λόγω των άπεπτων φυτικών ινών που περιέχουν βοηθούν στη μη αφομοίωση μέρους του λίπους του γεύματος που καταναλώνουμε. Μια εξαιρετική επιλογή σαλάτας μπορεί να είναι η πράσινη σαλάτα με ρόδι και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ.

Τα ενδιάμεσα γεύματα, όσο και αν μας απασχολούν στη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να γίνονται, ενώ συνήθως τα ξεχνάμε. Τα ορεκτικά μπορούν να θεωρηθούν ως ενδιάμεσα γεύματα και σαφώς είναι μια καλή λύση. Ορεκτικά όπως το Ντάκος με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό, ή Jacked Potatoes, θα σε ικανοποιήσουν τόσο στη γεύση όσο και στο στομάχι. Φυσικά από το μενού δεν μπορεί να λείψει το επιδόρπιο και μια πολύ καλή επιλογή είναι το Κιουνεφέ. Άλλωστε ο οργανισμός μας δεν πρέπει να εξαντλεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, ανεξαρτήτως για το λόγο για τον οποίο νηστεύεις, ο οργανισμός μας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και θέλει ειδική μεταχείριση σε περίοδο αλλαγής. Δεν χρειάζεται να στερείσαι τρόφιμα, πολύ απλά μπορείς να τα αντικαταστήσεις με πιο υγιεινά προϊόντα. Δοκίμασε τις συνταγές πιο πάνω και ανακάλυψε νέους ορίζοντες στην μαγειρική.